Verse Beeldwaren

Verse Beeldwaren bestaat uit het fotografisch duo Geertjan Cornelissen en Nancy Ostermann.

Nadat we elkaar gevonden hadden op de kunstacademie in Breda zijn we al snel samen gaan werken. Lange tijd reisden we regelmatig naar diverse voormalige Sovjet-staten voor onze mix van documentaire en geënsceneerde fotografie. Hieruit ontstond ons project ‘Hotel Heilstaat’, dat uiteindelijk resulteerde in een omvangrijk fotoboek. Synchroon hieraan hebben we al snel na de start van onze samenwerking onder de naam Verse Beeldwaren onze fotografische activiteiten uitgebreid met diverse commerciële fotografie. Altijd wel met onze eigen verse blik.

Na ons ‘Hotel Heilstaat’ project zijn we vooral fictieve verhalen gaan verbeelden. Over mensen die niet mee doen met de maatschappij.

Het lijkt alsof iedereen zich tegenwoordig alleen nog maar van zijn of haar beste en mooiste kant wil laten zien. Met gefilterde gladgestreken foto’s op social media. Wij willen de ongefilterde schoonheid laten zien van wat vooral als lelijk, afwijkend en misschien zelfs vies wordt ervaren.

Met deze expositie willen we het verhaal laten zien van twee mensen die, na een mysterieuze gebitsvervorming die met de jaren erger werd, zich teruggetrokken hebben in de anonieme rauwe rafelranden van de maatschappij.

www.versebeeldwaren.nl