Fotofestival Eindhoven
26 t/m 29 mei 2022
Sectie-C (Eindhoven)

  • 20+ fotografen verbonden aan Eindhoven
  • Verrassende exposities op verschillende plekken op Sectie-C
  • Gratis entree, gratis parkeren
  • Eten, drinken en ontmoeten in onze Hidden Garden
  • Aanvangs- en sluitingstijd: 12:00u-20:00u en zondag van 12:00-18:00u

 

Tweede editie Fotofestival Eindhoven:
20+ fotografen tonen het thema ‘ImagineScheppers, Spiegelaars en Dromers

 

Wat hebben we het gemist
Een plek voor fotografen en beeldenmakers om hun werk te delen. Een festival om nieuwe ideeën op te doen en elkaar te ontmoeten. We hebben een fotofestival gemist. Daarom organiseren wij Fotofestival Eindhoven.

 

Wij gaan het gewoon doen
We zetten dit fotofestival neer voor professionele fotografen, beeldenmakers en gretige nieuwe talenten. We dagen de deelnemers uit multidisciplinair samen te werken met elkaar en andere creatieve makers en geven fotografie daarmee een vaste plek in het culturele landschap van Eindhoven.

Het thema van deze tweede editie is ‘ImagineScheppers, Spiegelaars en Dromers‘.

De mensheid zit in een “Creativity Crisis”, stelt onderzoeker Kyung Hee Kim. Ze zag dat er een dramatische afname in creativiteit en verbeeldingskracht is sinds de jaren ’90. Terwijl die verbeeldingskracht en fantasie juist ontzettend belangrijk zijn. Je hebt de echte wereld met verplichtingen, problemen en consequenties. Maar daarnaast hebben mensen ook nog het universum in hun hoofd een eigen wereld gebaseerd op ons wereldbeeld. In die parallelle wereld kun je dingen proberen, uitvindingen doen en heeft het leven geen limieten en consequenties. Een heerlijke plek om naar te ontsnappen maar ook eentje die van levensbelang is.

De rol van fotografie in deze “Creativity Crisis” is dus een interessante. Als fotograaf maak je beelden op basis van de beelden in je hoofd. Je bent verantwoordelijk voor zowel creatieve input als de creatieve output. Natuurlijk geldt dit voor iedere kunstvorm, maar geen andere kunstvorm heeft de reputatie om “een stukje werkelijkheid” te zijn. Hierdoor ontstaat het interessante vraagstuk of foto’s ons een inkijk geeft in de echte wereld, in de interne wereld van de fotograaf of overstemt ons wereldbeeld alles en ziet de toeschouwer altijd zijn eigen interne wereld? Dit vraagstuk is de inspiratiebron voor het fotofestival Eindhoven. De grens tussen werkelijkheid en verbeelding. Met onderwerpen zoals algoritmes, beeldmanipulatie, lichaamsbeeld en aesthetic consumerism.

 

Wie zijn wij?
Stichting Fotofestival Eindhoven ondersteunt de persoonlijke en creatieve ontwikkeling van de deelnemende fotografen, onder meer door het organiseren van een kwalitatief hoogwaardig artistiek fotografie-evenement.

 

Sectie-C
De verbindingen tussen creatieve ondernemers leveren vruchtbare samenwerkingen op. Precies dat onderscheidt Sectie-C van andere stadsdelen. Op Sectie-C werken al meerdere fotografen en creatieve ondernemers samen. Zij zoeken elkaar op en daar wil Fotofestival Eindhoven op voortbouwen. De beschikbare ruimtes op Sectie-C nodigen uit tot kijken, luisteren, denken en delen op één vierkante kilometer.

 

Volg ons op onze socials:

Instagram @FotofestivalEindhoven

Facebook FotofestivalEindhoven