Open Call

Heb jij je sporen verdiend als professioneel autonoom fotograaf of ben jij aanstormend fotografisch jong talent? Dan hebben wij misschien een plek voor je op het Fotofestival Eindhoven!

Voor het Fotofestival Eindhoven zijn we op zoek naar fotografen zoals jij. Fotofestival Eindhoven is een nieuw festival wat gehouden wordt op het terrein van creatieve broedplaats Sectie-C. Het zou zomaar kunnen dat je al van ons hebt gehoord, want vorig jaar oktober hebben we een pilot gedraaid. Dat was ondanks slechte weer en de corona maatregelen een succes met bijna 1000 bezoekers in twee dagen tijd. Dit jaar houden we eind mei de eerste volwaardige vierdaagse editie en we zoeken fotografen die enthousiast worden van ons thema ‘Imagine’.

Het thema is ‘Imagine’ waarbij de grens tussen werkelijkheid, wereldbeeld en verbeelding de inspiratiebron is. Met onderwerpen zoals algoritmes, beeldmanipulatie, lichaamsbeeld en aesthetic consumerism. Bezoekers krijgen een actieve rol. In plaats van dat ze op de automatische stand beelden consumeren willen we ze aansporen om de grens over te gaan en hun eigen verbeelding aan te spreken. Doordat ze bijvoorbeeld tijdens een expositie hun mobiele telefoon in een zwarte envelop moeten laten sealen voordat ze naar binnen gaan. Als je de wereld niet meer binnen handbereik hebt kunnen mensen dan nog wel op hun innerlijke verbeeldingswereld vertrouwen?

Binnen het thema ‘Imagine’ hebben we voor de deelnemers drie categorieën opgesteld:

  • Scheppers: creators die een nieuwe wereld scheppen 
  • Spiegelaars: creators die die de kijker een (kritische) spiegel voor houden van de wereld
  • Dromers: creators die dromen van een mooiere / betere wereld 

Sluit jouw werk hier goed bij aan? Dan komen we graag in contact met jou! Stuur ons voor 22 april een email op fotofestivaleindhoven@gmail.com met een kleine motivatie en begeleidend beeldmateriaal.

Geen passend werk voor bij dit thema? Dan hopen we je te zien tijdens het Fotofestival!

Fotofestival Eindhoven
Datum: 26 – 29 mei
Locatie: Sectie-C Eindhoven 

Tot ziens op het fotofestival!