Pippilotta Yerna

Pippilotta: ‘Imagine’ Mijn werk als fotografe begint waar mijn waarnemingen vragen oproepen en in het domein van mijn verbeelding belanden.
Een waarneming die me al een tijdje bezighoudt is de vergankelijkheid van mijn moeder en de daar bijhorende angst om een ouder te verliezen. “

Enter verbeelding; hoe ziet de dood van mijn bloedeigen moeder er dan uit?  Hoe eindigt haar leven. Wat doet dat met mij? En kan ik dat wel ensceneren?
Mijn moeder in de hoofdrol van haar eigen dood.
In verschillende scenario’s geportretteerd door haar dochter. Die daarmee nu alvast een voorschot neemt op wat onvermijdelijk ooit komen gaat. De dochter die als slangen-bezweerder met camera in de hand probeert grip te krijgen op iets dat per definitie oncontroleerbaar is. Fictie en realiteit worden in beeld vereeuwigd waarbij humor en absurditeit het landschap vormen en het thema draagbaar maken.

Titel: She is the canary in the coalmine of a dying empire.
Dit project past bij het thema ‘Imagine’ van Fotofestival Eindhoven. De verbeelding van de dood en de representatie van het bijbehorende moment vastgelegd door het medium fotografie. “Door middel van de fotografie wordt er een wereld gecreëerd die niet definieerbaar is; een wereld die balanceert tussen het de fantasie van mijn verbeelding en een gedocumenteerde realiteit.”
Door het thema dood te verweven met de moeder-dochter relatie overstijgt het een persoonlijke standpunt en wordt het project een archetypisch verhaal.

pippilottayerna.wixsite.com/mijnsite