Onterfd Goed

Stichting Onterfd Goed zet zich in om ‘verweesde’ museale objecten en kunstwerken die worden afgestoten uit publieke collecties en privécollecties van kunstenaars, te herbestemmen. Zo stelt zij kwalitatieve en betaalbare kunst beschikbaar voor het grote publiek. De stichting heeft geen winstoogmerk en heeft de culturele ANBI-status. Met de winst uit de verkoop helpt zij Nederlandse musea en andere erfgoedbeheerders met advies bij het verbeteren van hun collecties.

Als je bij Onterfd Goed binnenloopt, is het alsof je in een andere dimensie terechtkomt. Door werken van verschillende kunstenaars en fotografen komen hier verschillende perspectieven en wereldbeelden samen die je uitdagen hierin mee te gaan.

In de tentoonstelling ‘Hoe ziet er de wereld eruit volgens…’ word je meegenomen in de verschillende tijdsbeelden die met behulp van fotografie worden weergegeven of tijdsbeelden van fotografie zelf . Meer dan een eeuw aan beelden en perspectieven; van een studioportret uit de Victoriaanse tijd tot de expressieve fotografie uit de jaren ’80. Een collectie met maatschappijkritische straatfoto’s uit de jaren ’60/’70 van Peter Martens die je aan het denken zetten en ook tegenwoordig nog relevant zijn.

onterfdgoed.nl