Manon Jeuken

Manon Jeuken (1994) is beeldend kunstenaar, woonachtig in Eindhoven en werkzaam in Tilburg.  Ze is in 2020 afgestudeerd aan de opleiding Beeldende Kunst aan AKV St. Joost.

“Er is een ruimte die zich op de rand van onze realiteit bevindt. Een tussenruimte tussen droom en werkelijkheid, door eenieder te bepalen naar welke kant deze ruimte overhelt. De ruimte heeft lichtpaarse randen van zacht piepschuim. Ze zijn plooibaar en manipuleerbaar. Voorzichtig buigt zij de randen om, vervormt ze, en brengt zij de ruimte daarmee in constante verandering. Een beweging komt op gang.

Betreed deze ruimte als een kind, onbevangen en onbevooroordeeld. Met open blik en open handen. Kijk, raak aan, luister, beweeg. Je bent op bezoek, je bent welkom. De ruimte stelt zich in bruikleen aan jou open. Neem ze in je op, dwaal rond, dwaal af. Zij schetst de dingen in deze ruimte, maar laat jou als bezoeker vrij deze te gebruiken, te interpreteren, of links te laten liggen. Dit is de aanvang van een reis zonder begin of einde, want tijd bestaat hier niet.” – Uit het essay ‘de tussenruimte met lichtpaarse randen van zacht piepschuim’. Geschreven door Lien van Leemput voor Manon Jeuken

www.manonjeuken.com