Laura Nieuwenhuis

Laura Nieuwenhuis, beeldend kunstenaar.
Haar werk gaat veelal over plaatsen. Plaatsen om te (mogen) zijn, plaatsen om te dromen, plaatsen om te ontkomen. Vaak gaat het om plaatsen die willen verbergen zonder verborgen te zijn. Deze plaatsen komt ze tegen, zoekt ze  op of creëert ze zelf. Meestal 2D en regelmatig van 3D naar 2D. Dit uit zich voornamelijk in fotografie en fotowerken.

Het werk is begonnen als een reactie met een knipoog op reizen in het algemeen en pochen hierover in het bijzonder.
Zijzelf bezoekt op reis altijd (natuur)parken en botanische tuinen op. Ondertussen is aan foto’s niet meer te onderscheiden waar ze wel en niet is geweest; een Japanse tuin in Hasselt, de Chinese tuin in Zurich, botanische tuinen binnen en buiten Europa met planten en bomen van over de hele wereld. Dus ja, ze zou ook overal geweest kunnen zijn, sterker, ze is overal geweest.
Ondertussen is het project zo groot van omvang geworden dat het is verworden tot een ultieme botanische tuin of park die ze aan het creëren en bouwen is. Ze is er geweest, en vastgelegd, maar ze past het beeld aan, verandert het, stelt samen, verbuigt het, voegt toe, zodat het een plaats wordt om (over) te mogen dromen, te dwalen en te verdwalen.

lauranieuwenhuis.nl