Joosje Janssen

Joosje Janssen, documentaire fotograaf. Voor haar zijn foto’s het mooist als ze een verhaal vertellen en als ze het leven laten zien zoals het ├ęcht is, ongepolijst, realistisch en niet geposeerd. Het leven kan gaan over mooie, grappige, liefdevolle en feestelijke momenten zoals zij dat tegenkom bij mijn familie-en trouwfotografie.

Maar soms is het leven ook minder rooskleurig, minder uitbundig en bijvoorbeeld verdrietig en ingewikkeld. Ook dat is onderdeel van het leven en ook die momenten probeert ze vast te leggen met mijn camera.

In februari 2021 kreeg ze de unieke kans om twee dagen mee te lopen op de corona intensive care van het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Natuurlijk maakten de verhalen van en over de pati├źnten veel indruk op haar. Maar de daadkracht en de betrokkenheid van de ic-verpleegkundigen maakten de meeste indruk. Hoewel zij in een relatief rustige periode aanwezig was, werd er geen seconde stilgezeten en liepen de verpleegkundigen de benen onder hun lijf vandaan. En dit was vlak voor de hoos aan opnames als gevolg van de derde golf.

www.jnssnfotografie.nl