Ariana Eland

Ariana studeerde Photographic Design aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie en is afgestudeerd in 2021.

“Dus luister niet naar je moeder, dan komt alles goed”. Deze zin komt uit een gedicht van Annie M.G. Schmidt en is al jaren haar lijfspreuk en de rode draad in het werk dat ze maakt. Het herinnert haar eraan om eigenwijs te zijn en vanuit nieuwsgierigheid en vol verwondering haar eigen weg te volgen.

Door de beelden die ze maakt probeert ze de wereld, en haar plek daarin, te begrijpen en te laten zien. Het zijn open beelden die een universele schoonheid in zich dragen en die de kijker uitnodigen om er iets van zichzelf in te herkennen. Geladen met symbolische betekenis probeert ze met haar beelden een brug te bouwen tussen het persoonlijke en het universele. Daarbij vind ze haar inspiratie door de ogen van hen die buiten de maatschappij staan en hun kinderlijke onbevangenheid en naïviteit niet verloren zijn. Verwondering, kwetsbaarheid en plezier zijn hierbij onmisbaar.

Ze hoopt beelden de wereld in te brengen die de ogen van mensen openen voor al het bijzondere en magische om ons heen. Beelden die vooral vragen oproepen, geen kant en klare antwoorden.

Het is zoals de kleine prins zegt: “Alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar”.

www.arianaeland.nl