Rebecca Smeets, Leon Salen en Inge Schols

Rebecca Smeets, Leon Salen en Inge Schols hebben elkaar tijdens hun studie aan de Stedelijke Academie Schone Kunsten, Hasselt leren kennen. Tijdens hun vierde leerjaar hebben zij gezamenlijk het fotoproject ‘Nº50 Rue Pasteur’ opgezet en uitgewerkt.

Nº50 Rue Pasteur
Een korte schoolopdracht, die uitmondt in een reis door de tijd. Het begint allemaal op Place du Jeu de Balle in Brussel, waar regelmatig oude, aan hun lot overgelaten foto’s worden aangeboden. Onze reddingsoperatie van twee daar gekochte doosjes glasnegatieven is een bescheiden aanklacht tegen het soms achteloos, zelfs respectloos achterlaten van familiale beelden.

Hier kopen wij twee doosjes glasnegatieven en krijgen hierbij een stukje familiegeschiedenis geschonken. Dit is voor ons het begin van een reis door de tijd. Een unieke ervaring, vol verrassingen, tegenvallers en mirakels. Ons verhaal begint in Brussel en leidt ons via Parijs naar Lille, waar wij de locatie van de portretten ontdekken. Niet alleen de glasnegatieven hebben de tand destijds doorstaan, maar ook het woonhuis is in zijn volle glorie bewaard gebleven.

Door deze reis door de tijd is het voor ons duidelijk geworden, waarbij het verleden en het heden niet na, maar naast elkaar blijken te bestaan.

www.rebeccasmeets.nl