Maarten Coolen

Maarten Coolen is conceptueel fotograaf, hij volgde zijn opleiding aan de Fotoacademie. Als fotograaf beweegt hij dagelijks tussen identiteit, zelfbeeld en werkelijkheid. Welkom in de wereld van de maakbaarheid.

“Creativiteit en verbinding staan in mijn werk centraal. Als een levende diaprojector blaas ik mijn beelden de wereld in, toegankelijk voor iedereen. Ik wil anderen inspireren en mezelf door anderen laten inspireren.”

Een mix van experimenten, conceptuele kaders en eindproducten. Als vertaler van de boodschap of als de boodschapper zelf. Fotografie waar de mens centraal staat, portret, documentaire of reportage.

“Ik creëer momentopnames, beelden die verrijken en verrassen. Soms narcistisch, soms op het randje, maar altijd mijn eigen keuze.”

De straten van het leven afstruinen, om iedere hoek iets onverwachts. Kwetsbaar, schokkend, onbeschrijflijk mooi. Vluchtige momenten vastgelegd door een impulsieve vingerbeweging. Voor altijd gevangen in een tastbare herinnering. Een intuïtieve tocht zonder grens tussen denken en doen. Pure obsessie.

www.maartencoolen.nl