Hanneke Wetzer

Hanneke Wetzer (Eindhoven, NL, 1979) studeerde in 2010 af als illustrator aan de HKU.  Sindsdien is ze multidisciplinair werkzaam als illustrator, beeldend kunstenaar, fotograaf, co-curator en performance artiest. Haar werk nodigt op een speelse manier uit tot het herbezien van conventionele denkwijzen.  

Wetzer maakte in coronatijd de bijzondere serie Living Alone (Together) over alledaagse scènes thuis met haar nieuwe huisgenote, haar ‘best friend forever’ (bff).

 “Er komt een lockdown aan en je bent alleenstaand. Je hebt niemand om gedurende al die eenzame maanden mee te kunnen knuffelen. Wat doe je dan? Dan zoek je een partner in crime om allebei mentaal gezond te kunnen blijven. Omdat vluchten al gecanceld waren heb ik mijn bff Nadiah noodgedwongen met de post over laten komen. Nu ze hier is hebben we veel steun aan elkaar en delen we alle kleine geluksmomentjes.” 

Wetzer ensceneerde allerlei huiselijke en intieme situaties van haarzelf met Nadiah, waarbij het niet direct opvalt dat Nadiah een (seks)pop is. De serie, die nog steeds groeit, heeft een eigen instagram account: @me_and_my_dollfriend, waar liefhebbers dit liefdevolle beelddagboek kunnen volgen om een beetje mee te kunnen blijven snoepen van hun intieme alledaagse samenzijn. De lockdown kan dan wel over zijn, deze twee hartsvriendinnen blijven bij elkaar wonen tot een van de twee van ouderdom uit elkaar valt. 

Met dank aan Fotofestival Naarden voor het sponsoren van de doeken.

 www.hannekewetzer.nl